Friesland paard nr 92: Allround paard tussen Franeker en Harlingen

Locatie: tussen Franeker en Harlingen

Paard/Pony: paard, merrie (STER) v. Marlon x Rossini

Fokrichting: allround, maar eigenlijk springgefokt

Stamboek: Nederlands Appaloosa Stamboek

Leeftijd: 17 jaar

Zadelmak: Ja

Niveau: B/L

Stokmaat: 1.67

Ambitie eigenaar: De eigenaar is op zoek naar een ruiter/amazone die het paard vertrouwen en duidelijkheid kan bieden. Wedstrijden rijden behoort tot de mogelijkheden maar is geen must.

De eigenaar vraagt een vergoeding voor een aandeel in de onderhoudskosten. Hoeveel, in overleg, afhankelijk hoe vaak men wil komen voor het paard en de kwaliteiten van de ruiter. De ruiter krijgt hier veel vrijheid voor terug, het paard inzetten voor een opleiding, trainingen/workshops elders, buitenritten en wedstrijden behoort tot de mogelijkheden.

Karakter: Het is een zeer lieve en makkelijke merrie in de omgang. Op buitenrit ook zeer makkelijk te rijden. Heel cool in het hoofd. Mooi voorwaarts aan het been. De leeftijd is er zeker niet aan af te lezen. (wellicht komt dit omdat ze na professioneel beleren op jonge leeftijd, jaren in bezit is geweest van eigenaar welke alleen veulens met haar gefokt heeft). Inmiddels is ze weer lekker onder het zadel en doet dit heel braaf. In de bak wil ze bij een onzekere ruiter nog wel eens wat staken door stil te gaan staan. Bied je haar duidelijkheid en niet teveel druk, dan loopt ze als een trein. Vind springen erg leuk en doet dit ook erg gemakkelijk (laatste jaar alleen tot max. 80/100 cm. gedaan).
Heeft mooie ruime gangen, kan ook prima dressuurmatig gereden worden.

Stallingsmogelijkheden: Bij de eigenaar thuis. Paard wordt niet verplaatst.

Trainingsmogelijkheid: Er is een kwalitatief goede 20 x 40 buitenbak met verlichting aanwezig. Harnachement ook aanwezig.

Ben jij de ruiter/amazone die past bij dit paard en de wensen van de eigenaar? Reageer via onderstaande knop, vermeld het nummer en de titel van het paard, en voeg het ingevulde aanmeldingsformulier van de site toe aan je mail.

Scroll naar top