Friesland paard nr 77: Twee dressuurpaarden tussen Donkerbroek en Jubbega

Locatie: tussen Donkerbroek en Jubbega

Paard/Pony: paard (twee ruinen)

Fokrichting: dressuur (sprongetje en buitenrit ook mogelijk)

Stamboek: KWPN

Leeftijd: 4 en 5 jaar

Zadelmak: ja

Niveau: de 4 jarige is 4 maanden onder het zadel en ongeveer B-niveau, de 5 jarige loopt L2 in de wedstrijdsport en is bijna klaar voor de klasse M1.

Stokmaat: 1.70

Ambitie eigenaar: de eigenaar is op zoek een rustige ruiter/amazone voor beide paarden die een vriendelijke rijstijl heeft en ervaring met jonge paarden. Het moet iemand zijn die niet bang is en rustig blijft wanneer de paarden iets spannend vinden. De voorkeur gaat uit naar 1 ruiter/amazone die beide paarden 2-3 keer per week kan rijden. Als de klik er is, is de verbintenis voor langere tijd bedoeld. Wedstrijden rijden behoort tot de mogelijkheden maar is niet noodzakelijk. De eigenaar is zelf instructrice, jurylid en rijdt op licht tour niveau en geeft kosteloos begeleiding aan deze combinatie.

Karakter: De 4-jarige is een brave ruin die het leuk vindt om te werken. Hij heeft altijd energie, maar doet geen gekke dingen. Hij is door zijn leeftijd soms nog wat onzeker en speels in de omgang. De 5-jarige is een sensibele en wat eenkennige ruin. Hij heeft de tijd nodig je te leren kennen en vertrouwen. Als dat goed is dan is het een heel fijn te rijden paard. Door zijn leeftijd is hij ook nog wel wat onzeker en dan kan hij soms wel eens vlug zijn in zijn schrikreacties. Als jezelf rustig blijft is er meestal niets aan de hand.

Stallingsmogelijkheden: bij de eigenaar thuis. Paarden worden niet verplaatst.

Trainingsmogelijkheid: bij de eigenaar thuis. Er is een gedraineerde buitenbak 20 x 60 met verlichting aanwezig. Harnachement is ook aanwezig.

Ben jij de ruiter/amazone die past bij dit paard en de wensen van de eigenaar? Reageer via onderstaande knop, vermeld het nummer en de titel van het paard, en voeg het ingevulde aanmeldingsformulier van de site toe aan je mail.

Scroll naar top