Paard nr 58: 8 jarige spring ruin

Locatie: bij de ruiter/amazone thuis (in de provincie Friesland of Drenthe)

Paard/Pony: paard (Quisimodo Z x Concorde x Nimmerdor), ruin

Fokrichting: springen

Stamboek: KWPN

Leeftijd: 8 jaar

Zadelmak: ja

Niveau: M dressuur (geklasseerd), L springen (geklasseerd)

Stokmaat: 1.70

Ambitie eigenaar: de eigenaar is op zoek naar een zelfverzekerde, serieuze, rustige amazone/ruiter met ervaring op minimaal M dressuur/springen niveau. Paard mag vanaf november voor minimaal 6 maanden naar een ruiter/amazone toe. Na deze periode wil de eigenaar graag evalueren wat er in de toekomst met het paard gedaan wordt, verlengen bij wederzijdse positieve ervaring is een optie. Het nemen van lessen is een vereiste, uitbrengen op wedstrijden mag maar hoef niet. Zo af en toe een buitenrit maken met paard is gewenst zodat deze het hoofd leeg kan maken.

Karakter: het paard is bijzonder lief en uitstekend opgevoed. Braaf en betrouwbaar aan de hand, toiletteren, op de spuitplaats, bij de smid en tijdens het vervoer. Met rijden heel sensibel en gevoelig voor de stemming van de ruiter/amazone. Nare ervaringen, onterecht straffen, blijf je lang meenemen. Paard werkt hard en is extreem hard voor zichzelf. 100% eerlijk maar niet makkelijk. Paard kan alleen en in een groep naar buiten. 100% verkeersmak, ook voor groot verkeer. Paard met heel veel potentieel!

Stallingsmogelijkheden: voorkeur gaat uit naar stalling bij de ruiter/amazone. Dagelijkse weidegang is een vereiste, graag 6 uren per dag uit de box (paddock, wei, training, molen) Contact met andere paarden, goede bodem van rijbaan belangrijk.

Trainingsmogelijkheid: bij de ruiter/amazone. Paard zal gebracht worden inclusief eigen springzadel, hoofdstel, zadeldekken, dekens, peeskappen en springschoenen, echter alleen te gebruiken voor dit paard.

Vergoeding: de eigenaresse draagt 200 euro per maand bij aan de kosten (stalling en algemene kosten) Overleg over welke dierenarts, hoefsmid, tandarts e.d. nader te bepalen.

Ben jij de ruiter die past bij dit paard en de wensen van de eigenaar? Reageer via onderstaande knop, vermeld het nummer en de titel van het paard, en voeg het ingevulde aanmeldingsformulier van de site toe aan je mail.

Scroll naar top